Over ons

Lokaal de Ruyter

Lokaal de Ruyter is een wijn- en foodbar in de mooiste wijk van Nijmegen: Bottendaal. Kom langs voor een middag of avond gezellig borrelen of om heerlijk een hapje te komen eten onder het genot van prachtige bijpassende wijnen.

12 wijnen per glas en daarnaast ook nog een klimaatkast met verschillende parels. Iets nieuws ontdekken of een glaasje proeven? Geen probleem, samen ontdekken we weer nieuwe wijnen.

Ook hebben we 12 tapkranen en daarnaast een aantal bieren op fles, we wisselen regelmatig met zowel de wijnen als de bieren om iedere keer te kunnen blijven verrassen.

Onze chef maakt de lekkerste borrelplanken voor bij deze glazen wijn of lekkere biertjes. Je kan natuurlijk ook een borrelplank eten als begin van je diner. Lekker ongedwongen borrelen en eten.

Blijven hangen voor een afzakkertje of een goed gesprek is tot middernacht mogelijk, voor ieders wens en smaak is er genoeg te kiezen.

Lokaal de Ruyter

Historie van Lokaal De Ruyter

Slagerij Thijs Boumans was de eerste onderneming in het pand waar Lokaal De Ruyter nu gevestigd is. Slagerij Thijs Boumans was een rund-, kalf- en varkensvlees-slagerij met billijke prijzen, zoals ze dat vroeger zeiden. In onze kelder op weg naar de toiletten vindt u een aantal foto's van de slagerij.

Na slagerij Thijs Boumans, is het café de Kroeg die gevestigd was op De Ruyterstraat 2. Café de Kroeg heeft verschillende eigenaren gehad, maar in 2016 is café de Kroeg getransformeerd naar Lokaal De Ruyter. Van bruine kroeg, naar een lichte zaak inclusief keuken.

Sinds juli 2023 is Mees trotse eigenaar van Lokaal De Ruyter: "Sinds juli heb ik de kans gekregen om Lokaal de Ruyter over te nemen en de kans om iedereen te laten zien wat voor een mooie, warme en vooral lekkere plek Lokaal de Ruyter is. Ik kijk er naar uit om samen met u Lokaal de Ruyter tot een van de hotspots van Bottendaal (en Nijmegen) te maken. Ik hoop dat ik u snel mag verwelkomen in al het moois waar wij voor staan, zowel in eten & drinken als ambiance!"

Mocht je leuke kroegverhalen of andere informatie hebben ter aanvulling van onze historie, horen wij dat graag! Dit mag via het contactformulier op onze website, maar horen het natuurlijk liever in real life aan onze bar. Kom gerust langs!

Druk je stempel

Neem een kijkje