Over ons

Lokaal de Ruyter

Lokaal de Ruyter is een wijn- en foodbar in de mooiste wijk van Nijmegen: Bottendaal. Kom langs voor een middag of avond gezellig borrelen of om heerlijk een hapje te komen eten onder het genot van prachtige bijpassende wijnen.

12 wijnen per glas en daarnaast ook nog een klimaatkast met verschillende parels. Iets nieuws ontdekken of een glaasje proeven? Geen probleem, samen ontdekken we weer nieuwe wijnen.

Ook hebben we 12 tapkranen en daarnaast een aantal bieren op fles, we wisselen regelmatig met zowel de wijnen als de bieren om iedere keer te kunnen blijven verrassen.

Onze chef maakt de lekkerste borrelplanken voor bij deze glazen wijn of lekkere biertjes. Je kan natuurlijk ook een borrelplank eten als begin van je diner. Lekker ongedwongen borrelen en eten.

Blijven hangen voor een afzakkertje of een goed gesprek is tot middernacht mogelijk, voor ieders wens en smaak is er genoeg te kiezen.

Lokaal de Ruyter

Historie van Lokaal De Ruyter

Slagerij Thijs Boumans was de eerste onderneming in het pand waar Lokaal De Ruyter nu gevestigd is. Slagerij Thijs Boumans was een rund-, kalf- en varkensvlees-slagerij met billijke prijzen, zoals ze dat vroeger zeiden. In onze kelder op weg naar de toiletten vindt u een aantal foto's van de slagerij.

Na slagerij Thijs Boumans, is het café de Kroeg die gevestigd was op De Ruyterstraat 2. Café de Kroeg heeft verschillende eigenaren gehad, maar in 2016 is café de Kroeg getransformeerd naar Lokaal De Ruyter. Van bruine kroeg, naar een lichte zaak inclusief keuken.

Sinds september 2017 is Gijs Lenting trotse eigenaar van Lokaal De Ruyter: "Sinds september ben ik met veel plezier gestart met Lokaal De Ruyter. Nadat we een winter de tijd hadden om het terras klaar te maken, ben ik klaar om heel Nijmegen (en daarbuiten) te laten zien wat we met Lokaal De Ruyter neergezet hebben. Zie ik je snel bij Lokaal De Ruyter?"

Mocht je leuke kroegverhalen of andere informatie hebben ter aanvulling van onze historie, horen wij dat graag! Dit mag via het contactformulier op onze website, maar horen het natuurlijk liever in real life aan onze bar. Kom gerust langs!

Druk je stempel

Neem een kijkje